Hør nå godt nytt (nedlasting)

kr 23,00

Denne salmen står i Norsk Salmebok på nr. 89, der den er plassert under avsnittet for Kristi Åpenbaringsdag. Teksten hører opprinnelig til Katekismesangene, som er Petters gjendiktning av Martin Luthers lille katekisme. Denne teksten er den tredje sangen til trosbekjennelsen, og den omhandler leddet «unnfanget ved Den hellige ånd, født av jomfru Maria». Den vakre melodien er skrevet av Harald Gullichsen, og gjengis med velvillig tillatelse. Arrangement for kor, pianostemme med noter og besifring, i tillegg til stemme for soloinstrument.

Sangene i denne utgivelsen er mine arrangementer til kirkespillet «Petter». Forestillingen (med manus av Alf Knutsen) trakk fulle hus i mange kirker i Nordland høsten 2018. Jeg håper at disse korsangene vil gjøre Petter Dass´ tekster tilgjengelige for enda flere!

Arrangementene ble i utgangspunktet skrevet til kirkespillet, men de må gjerne framføres i andre sammenhenger, både enkeltvis og samlet! Opprinnelig var besetningen kor, solister samt et orkester med 9 musikere (strykekvartett, trompet, obo, piano/ harmonium, bass og slagverk). Når vi nå har laget denne utgivelsen, har det vært et poeng å gjøre den brukbar også på steder der man f.eks. ikke har lett tilgang til en strykekvartett. Arrangementene er derfor tilrettelagt for kor, solister, piano og ett soloinstrument. Pianostemmen har i tillegg besifring, slik at det skal være enkelt å koble på elbass eller akustisk bass. I tillegg kan man med fordel bruke slagverk. Soloinstrumentstemmen er i utgangspunktet skrevet for fiolin, men kan også spilles på andre instrumenter (fløyte, obo, klarinett, trekkspill eller annet) med noen tilpasninger.

En stor takk til Alf Knutsen, fordi han spurte meg om å skrive musikken til kirkespillet, og for nyttige tilbakemeldinger underveis i prosessen. Og til Nordland Teater, som gjorde turneen mulig!

Knut Størdal

 

Minimum 20stk pr bestilling:
Varenummer: OM8808 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Hør nå godt nytt, digital utgave. E-post med link til nedlasting av notefil sendes etter bestilling og godkjent betaling. Filene vil også da være tilgjengelige fra din brukerkonto i nettbutikken.

Forhåndsvisning