­

Det hender seg ofte (bryllupsvise)

kr 23,00

Opprinnelig tittel er «Brudlops Digt til Rasmus Angell i Nordlandene». Diktet er skrevet til bryllupet til Rasmus Angell og Judith f. Volquarts, som var enke etter Petters bror, Benjamin Dass. I de første versene kan det se ut som at visa handler om å fiske, men det blir snart tydelig at den har en dobbel bunn («Jeg kjenner de drenge som slimet har lenge, fikk aldri et ben»). Legg også merke til hvordan etternavnet til Rasmus dukker opp flere steder i teksten, i betydningen «fiskekrok». Her er visen arrangert for kor, solister og pianostemmer med noter og besifring. I tillegg inneholder arrangementet en valgfri stemme for soloinstrument.

Sangene i denne utgivelsen er mine arrangementer til kirkespillet «Petter». Forestillingen (med manus av Alf Knutsen) trakk fulle hus i mange kirker i Nordland høsten 2018. Jeg håper at disse korsangene vil gjøre Petter Dass´ tekster tilgjengelige for enda flere!

Arrangementene ble i utgangspunktet skrevet til kirkespillet, men de må gjerne framføres i andre sammenhenger, både enkeltvis og samlet! Opprinnelig var besetningen kor, solister samt et orkester med 9 musikere (strykekvartett, trompet, obo, piano/ harmonium, bass og slagverk). Når vi nå har laget denne utgivelsen, har det vært et poeng å gjøre den brukbar også på steder der man f.eks. ikke har lett tilgang til en strykekvartett. Arrangementene er derfor tilrettelagt for kor, solister, piano og ett soloinstrument. Pianostemmen har i tillegg besifring, slik at det skal være enkelt å koble på elbass eller akustisk bass. I tillegg kan man med fordel bruke slagverk. Soloinstrumentstemmen er i utgangspunktet skrevet for fiolin, men kan også spilles på andre instrumenter (fløyte, obo, klarinett, trekkspill eller annet) med noen tilpasninger.

En stor takk til Alf Knutsen, fordi han spurte meg om å skrive musikken til kirkespillet, og for nyttige tilbakemeldinger underveis i prosessen. Og til Nordland Teater, som gjorde turneen mulig!

Knut Størdal

Minimum 20stk pr bestilling:
Varenummer: OM8679 Kategorier: , ,

Product Description

Det hender seg ofte (bryllupsvise)

Forhåndsvisning